fbpx
 

Πως είναι να παίζεις μπάσκετ χωρίς ν’ακούς;

Πως είναι να παίζεις μπάσκετ χωρίς ν’ακούς;

Πρίντεζης, Μπουρούσης, Χρύσα Βεράνη και άλλοι πρωταθλητές χωρίς ακοή;
Αγώνας μπάσκετ στην Εθνική Λυρική Σκηνή;

Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μπάσκετ, αθλητές Special Olympics και Κωφοί αθλητές, αγωνίστηκαν με ίσους όρους σε έναν αγώνα – παράσταση που έγινε στις 23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Με ίσους όρους = οι αθλητές έζησαν το πώς είναι να παίζεις μπάσκετ χωρίς ν’ ακούς!

Η akouson “έκλεισε τ’ αυτιά” στους κορυφαίους αθλητές με ιατρική σιλικόνη που προσαρμόζεται στον ακουστικό πόρο.Έτσι, έχασαν για 8 λεπτά το προνόμιο της ακοής και μπόρεσαν να νιώσουν – για λίγο – τι ζουν κάθε μέρα οι κωφοί συναθλητές τους.

«Πραγματικά είναι τιμή μου, που βρέθηκα σε αυτόν τον αγώνα. Στη ζωή πρέπει να βρεθείς στη θέση του άλλου για να δεις τι γίνεται. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην αθλητισμό. Είναι ένα μάθημα ζωής, να μπεις στη θέση του άλλου και να καταλάβεις τις δυσκολίες, το κατόρθωμα και την προσπάθεια που καταβάλει, για να κάνει αυτό που αγαπάει»., είπε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο αγώνας έγινε με στόχο την ισότητα στον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε και βοηθήσαμε στο να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το: “Είμαστε όλοι μαζί” των αθλητών μας.“Ήταν ασύλληπτη εμπειρία.  Τρομερή ενσυναίσθηση απ’ όλους”Νίκος Βράιλας, ιδιοκτήτης της akouson.