Επίδραση Καπνίσματος στη Βαρηκοϊα

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΗ ΤΟΥΣ.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αναδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ του καπνίσματος και της απώλειας ακοής.

Η διακοπή ή η μείωση του καπνίσματος και η αποφυγή της παθητικής έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης απώλειας στην ακοή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από την Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Οι καπνιστές έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν απώλεια στην ακοή τους σε σχέση με τους μη καπνιστές όπως αποδεικνύει μια επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου άλλων ανθρώπων επίσης αυξάνει την πιθανότητα να παρουσιαστεί απώλεια ακοής κατά 28% , ήδη πρώην καπνιστές έχουν ένα μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κώφωσης – που μπορεί να οφείλετε στο ότι έχουν προχωρήσει σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής όταν σταμάτησαν το κάπνισμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Ο γιατρός Ralph Holme, επικεφαλής της έρευνας Biomedical σχολίασε « Η απώλεια ακοής επηρεάζει 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αγγλία και συχνά θεωρείται ως μια αναπόφευκτη συνέπειας της γήρανσης, αλλά, η έρευνα που δημοσιεύτηκε αποδεικνύει, ότι αυτό δε συμβαίνει πάντα.

 «Η απώλεια ακοής είναι ανεπανόρθωτη. Μπορεί να προκαλέσει απομόνωση και έχει ακόμη συνδεθεί με την έναρξη της άνοιας.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΚΟΗΣ

Ο γιατρός Piers Dawes, από το Κέντρο Ανθρώπινης επικοινωνίας και Κώφωσης του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που ηγήθηκε της έρευνας η οποία αφορά σχεδόν 165.000 νέους  Άγγλους, πρόσθεσε, «Περίπου το 20% του πληθυσμού της Αγγλίας καπνίζει και έως 60% σε κάποιες περιοχές, το κάπνισμα μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σημαντική αιτία της απώλειας της ακοής παγκοσμίως. Βρήκαμε ότι όσο περισσότερα πακέτα καπνίζει κάποιος ανά εβδομάδα και όσο περισσότερα χρόνια καπνίζει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στην ακοή του.

«Δεν είμαστε σίγουροι αν ο καπνός του τσιγάρου επηρεάζει απευθείας την ακοή ή αν το κάπνισμα που σχετίζεται με καρδιαγγειακά προβλήματα προκαλεί μικροαγγειακές αλλαγές που επηρεάζουν την ακοή, ή και τα δύο».

 Ο φαινομενικά αυξημένος κίνδυνος μεταξύ παθητικών καπνιστών σε σύγκριση με τους καπνιστές μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι παθητικοί καπνιστές έχουν συγκριθεί μόνο με ανθρώπους που δεν έχουν εκτεθεί σε καπνό. Αντιθέτως, οι καπνιστές έχουν συγκριθεί με ανθρώπους που δήλωναν ότι δεν είναι καπνιστές, αλλά μπορεί να έχουν how much is herpes treatment συμπεριληφθεί και άνθρωποι που έχουν εκτεθεί παθητικά στον καπνό. Αυτό σημαίνει ότι η συσχέτιση του καπνίσματος με την απώλεια ακοής μπορεί να έχει υποτιμηθεί.