Μπορώ να εξεταστώ για εμβοές; | Κέντρα Ακοής Akouson
 

Μπορώ να εξεταστώ για εμβοές;

Μπορώ να εξεταστώ για εμβοές;

Πως μπορώ να γνωρίζω αν ο ήχος που ακούω είναι υπαρκτός ή όχι;

Εάν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ακούει ένα σφύριγμα στα αυτιά του ή ακούει ήχους που δεν ακούει κανένας άλλος, τότε μπορεί να έχει εμβοές. Το πρώτο βήμα για απαντήσεις είναι να κλείσετε ένα ραντεβού για εξέταση ακοής. Ο ωτορινολαρυγγολόγος θα συζητήσει αρχικά με τον ασθενή το ιατρικό ιστορικό του, και στη συνέχεια θα ελέγξει για τυχόν εμπόδια που υπάρχουν στον ακουστικό πόρο ή συσσώρευση κεριού.

Εάν οι εμβοές είναι μόνο στο ένα αυτί, ίσως χρειαστούν ακτινογραφίες ή μαγνητική τομογραφία ώστε να αποκλειστούν σοβαρότερες παθήσεις. Αν δεν υπάρχουν εμπόδια στον ακουστικό πόρο και δε διακρίνονται άλλες πιθανές αιτίες, ο ωτορινολαρυγγολόγος θα ερευνήσει άλλες πιθανότητες όπως η βαρηκοΐα.

Εξέταση ακοής

Ο ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να κάνει ένα τονικό ακοόγραμμα, ειδικά αν οι εμβοές είναι μόνο στο ένα αυτί ή συνοδεύονται από απώλεια ακοής. Ένα τονικό ακοόγραμμα αναπαράγει ήχους σε διαφορετικές συχνότητες, σε διάφορα επίπεδα έντασης. Ακόμη κι αν ο ασθενής δεν έχει παρατηρήσει μειωμένη ακοή, ένα ακοόγραμμα μπορεί να δείξει συχνότητες που έχει μια δυσκολία αλλά δεν το είχε παρατηρήσει. Επιπλέον του ακοογράμματος, ο ωτορινολαρυγγολόγος ίσως ελέγξει και πόσο καλά μπορεί να ακούει και να επαναλαμβάνει συγκεκριμένες λέξεις ο ασθενής.

Ταύτιση ήχων και άλλες μέθοδοι

Επειδή κάποιος τρίτος δεν μπορεί να αντιληφθεί τους ήχους των εμβοών, οι ωτορινολαρυγγολόγοι χρησιμοποιούν ταύτιση ήχων για να καταλάβουν τι ακούει ο ασθενής. Στην ταύτιση ήχων αναπαράγεται μια σειρά από ήχους προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι πιο κοντά σε αυτό που ακούει ο ασθενής.

Ο γιατρός ενδέχεται να καλύψει τα αυτιά του ασθενή για να καθορίσει εάν ένας ασθενής έχει εμβοές. Αυτό επίσης καθορίζει και πόσο δυνατός μπορεί να είναι ο ήχος. Ο ωτορινολαρυγγολόγος παίζει ήχους σε αυξανόμενα επίπεδα έντασης μέχρι ο ασθενής να καταγράψει θετικά τον εξωτερικό ήχο που καλύπτει τις εμβοές.0
Connecting
Παρακαλώ Περιμένετε......
Στείλτε μας Μήνυμα

Αυτή τη στιγμή είμαστε εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να μας αφήσετε το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας!

* Όνομα
* Email
* Θέμα Συζήτησης
Ρωτήστε μας!

Έχετε ερωτήσεις; Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να ξεκινήσει η συνομιλια.

* Όνομα
* Email
* Θέμα Συζήτησης
Είμαστε Online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes