Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά βαρηκοΐας για εμένα;

Η εφαρμογή και η πώληση ακουστικών βαρηκοΐας είναι κατά ένα μέρος τέχνη και κατά ένα μέρος επιστήμη. Οι επαγγελματίες ακοοπροθετιστές, λαμβάνουν πιστοποίηση στην εφαρμογή και πώληση ακουστικών βοηθημάτων, έπειτα από εκπαίδευση και εξετάσεις σύμφωνα με πρωτόκολλο. Ένας έμπειρος ακοοπροθετιστής λοιπόν είναι η απάντηση στο ερώτημα «ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά για εμένα;»

Προκειμένου να καθορίσουμε ποια ακουστικά είναι τα κατάλληλα για κάποιον, πρέπει να λάβουμε υπόψιν αρκετούς παράγοντες. Ποιος είναι ο τύπος και ο βαθμός βαρηκοΐας του; Ποιο είναι το μέγεθος και το σχήμα του αυτιού του; Τι επικοινωνιακές δυσκολίες έχει; Ποιος είναι ο τρόπος ζωής του και οι καθημερινές του δραστηριότητές; Τι χαρακτηριστικά προϊόντος θα τον ωφελούσαν; Τι προσδοκίες έχει ο ασθενής από τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Ένας έμπειρος ακοοπροθετιστής μπορεί να αξιολογήσει όλα αυτά τα δεδομένα και να βοηθήσει τον ασθενή να επιλέξει το κατάλληλο ακουστικό βαρηκοΐας.

Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά διαφορετικά είδη ακουστικών βαρηκοΐας και χαρακτηριστικά.

Μόνο αφού απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις μπορούμε να γνωρίζουμε «ποια ακουστικά βαρηκοΐας είναι τα κατάλληλα;». Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος ακουστικών με διαφορετικές κατασκευές, μοντέλα και κυκλώματα για να επιλέξετε.

Υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που προσφέρουν 96 κανάλια, ακουστικά βαρηκοΐας που προσφέρουν 4 και ακουστικά βαρηκοΐας που προσφέρουν οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσα. Υπάρχουν μεγαλύτερα ακουστικά βαρηκοΐας και αντίστοιχα μικρότερα ακουστικά βαρηκοΐας. Υπάρχουν ενδωτιαία ακουστικά, οπισθωτιαία ακουστικά και ακουστικά βαρηκοΐας ανοιχτής εφαρμογής. Υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας, ενσύρματα, ασύρματα και με Bluetooth. Η λίστα με τις επιλογές είναι μακροσκελής.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι επιτακτική η ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν ακοοπροθετιστή πριν την αγορά. Μόνο αυτοί έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να επιλέξουν το σωστό ακουστικό βάσει των αναγκών σας.

Πηγή: https://www.starkey.com/blog/2018/06/Choosing-the-right-hearing-aids-for-me