Η τήρηση των μέτρων δε χρειάζεται να συνεπάγεται κοινωνική απομόνωση για τους βαρήκοους

Όσα χρόνια κι αν έχουμε δουλέψει με ασθενείς που υποφέρουν από βαρηκοΐα, είναι πάντα το ίδιο ευχάριστο όταν τους βλέπουμε να παίρνουν την απόφαση να την αντιμετωπίσουν. Τα χρόνια της κοινωνικής απομόνωσης που έχουν βιώσει, μοιάζουν να χάνονται μαγικά με την κατάλληλη ενίσχυση της ακοής τους. Ίσως ακούγεται υπερβολική η περιγραφή, όμως είναι πολυάριθμες οι ιστορίες βαρήκοων που βελτιώθηκε η ζωή τους όταν βελτιώθηκε και η ακοή τους.

Διανύουμε μία ιδιαίτερη περίοδο

Πολλές από τις δραστηριότητες που απολαμβάναμε, τώρα περιορίζονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του COVID-19, και δυστυχώς αυτοί οι περιορισμοί είναι ορισμένες φορές εντονότεροι για ανθρώπους με βαρηκοΐα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βαρηκοΐα, η κοινωνική απομόνωση και η χαμηλότερη ποιότητα ζωής συσχετίζονται. Σε περιόδους λοιπόν όπως αυτή που διανύουμε, όταν τα προτεινόμενα μέτρα επιβάλλουν να τηρούμε μεταξύ μας αποστάσεις, οι άνθρωποι με απώλεια ακοής είναι πιθανό να αισθανθούν πιο απομονωμένοι από τους υπόλοιπους, αφού με μειωμένη ακοή, δυσχεραίνεται η επικοινωνία τους με φίλους και γνωστούς μέσω τηλεφώνου ή βίντεο-κλήσης.

Υπάρχει λύση

Γνωρίζατε ότι τα ακουστικά Livio Edge AI της Starkey όχι μόνο διαθέτουν AI τεχνολογία (δηλαδή τεχνητή νοημοσύνη) που αναβαθμίζει την επεξεργασία του ήχου και τη βελτιωμένη ακοή που σας προσφέρουν, αλλά έχουν και συγκεκριμένη λειτουργία που ενισχύει περαιτέρω τον ήχο της ομιλίας όταν ο συνομιλητής σας φοράει μάσκα προστασίας;

Κάντε το πρώτο βήμα

Εάν έχετε απώλεια ακοής και αισθάνεστε ότι δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε την παρούσα κατάσταση, καλέστε στο κοντινότερο κέντρο ακοής μας και κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού για να ενημερωθείτε για τις λύσεις που υπάρχουν.

Στην akouson τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και επιπλέον σας δίνουμε τη δυνατότητα για δωρεάν επίσκεψη κατ’ οίκον, εάν δεν επιθυμείτε να μετακινηθείτε.

Εάν γνωρίζετε κάποιον που έχει απώλεια ακοής και δεν έχει πάρει ακόμα την απόφαση να την αντιμετωπίσει, ίσως τώρα να είναι η καλύτερη στιγμή για να τον προτρέψετε να κάνει το πρώτο βήμα.

Καλέστε σήμερα για ραντεβού στο 211 10 54 444, ή συμπληρώστε την online φόρμα μας.