Ποιες είναι οι καλύτερες ωτοασπίδες για συναυλίες;

Πόσο συναρπαστική είναι η αίσθηση όταν στέκεστε με τους φίλους σας ανάμεσα στο πλήθος περιμένοντας με αγωνία, και τότε ξαφνικά ο χώρος σκοτεινιάζει, η σκηνή φωτίζεται και ακούτε τις πρώτες νότες του αγαπημένου σας τραγουδιού; Για έναν λάτρη της μουσικής, η αδυναμία να έχει αυτή την εμπειρία – να ακούει δηλαδή ζωντανή μουσική – είναι θλιβερή.

Και γιατί να μη μπορείτε να ευχαριστηθείτε τη ζωντανή μουσική, θα αναρωτηθείτε. Γιατί μπορεί να έχετε αποκτήσει είτε βαρηκοΐα είτε εμβοές από τις τόσες συναυλίες που έχετε παρακολουθήσει χωρίς να προστατεύετε την ακοή σας.

Οι συναυλίες είναι εξαιρετικά δυνατές!

Δεν αποτελεί καινούργια πληροφορία το γεγονός ότι ο ήχος στις συναυλίες είναι δυνατός. Μια μέση συναυλία ανάλογα με τον χώρο, την ακουστική του χώρου και το είδος της μουσικής μπορεί να έχει ένταση ήχου 100dB ή και παραπάνω. Ο χρόνος που μπορείτε να παραμείνετε σε έναν χώρο με τόσο δυνατό ήχο, προτού προκαλέσει βλάβη στο ακουστικό σας σύστημα είναι μόλις 15 λεπτά. Ποιος όμως από εμάς έχει μείνει σε μια συναυλία μόνο 15 λεπτά;

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τον εαυτό σας, αν σας αρέσει να ακούτε δυνατά μουσική.

Η λύση είναι οι ωτοασπίδες

Οι πιο οικονομικές είναι οι κλασσικές αφρώδεις ωτοασπίδες. Αν τοποθετηθούν σωστά, μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην προστασία της ακοής σας, και ανάλογα με τη μάρκα μπορεί να επιτύχουν μείωση από 22 έως και 32 dB θορύβου (NRR – Noise Reduction Rating).

Γιατί όμως οι περισσότεροι δε τις φοράνε; Επειδή οι συγκεκριμένες ωτοασπίδες είναι πολύ απλές στην κατασκευή τους, και ως αποτέλεσμα επηρεάζουν την ποιότητα του ήχου και της μουσικής.

Προστασία από τον θόρυβο χωρίς την αλλοίωση της ποιότητας

Ευτυχώς υπάρχει και άλλη λύση. Ωτοασπίδες κατασκευασμένες ειδικά για ακρόαση μουσικής, όπως οι Pluggerz Uni – Fit Music, οι οποίες προστατεύουν την ακοή σας, χωρίς όμως να αλλοιώνουν την ποιότητα του ήχου, αφού μειώνουν την ένταση σε συγκεκριμένες συχνότητες.

Μία ακόμη καλύτερη λύση είναι οι ωτοασπίδες κατασκευασμένες στα μέτρα του δικού σας ακουστικού πόρου, με δυνατότητα τριών διαφορετικών φίλτρων:

  • 10 dB, συστήνεται για τραγουδιστές και μουσικούς έγχορδων οργάνων
  • 17dB, συστήνεται για ακουστική μουσική, jazz, νυχτερινά κέντρα και μπαρ
  • 26dB, συστήνεται για ροκ συναυλίες, μέταλ συναυλίες ή συναυλίες με DJ

Διαλέξτε ό,τι σας εξυπηρετεί, απλά προστατέψτε την ακοή σας

Με λίγα λόγια, για να προστατεύετε την ακοή σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε ωτοασπίδες, έστω και απλές. Για να απολαμβάνετε τη μουσική χωρίς να μειώνεται η ποιότητα του ήχου, προτείνουμε να επιλέξετε μία από τις παραπάνω επιλογές ωτοασπίδων μουσικής, ή αν έχετε το περιθώριο, εξοπλιστείτε με διαφορετικά φίλτρα ώστε να φοράτε κάθε φορά το κατάλληλο ζευγάρι ωτοασπίδων, ανάλογα με την εκδήλωση στην οποία παρευρίσκεστε.

Παραγγείλτε σήμερα το νέο σας ζευγάρι!

Αν επιθυμείτε ωτοασπίδες μουσικής Pluggerz μπορείτε να τις παραγγείλετε εύκολα και γρήγορα από το e-shop μας. Αν επιθυμείτε ωτοασπίδες κατασκευασμένες στα μέτρα του δικού σας ακουστικού πόρου και με το κατάλληλο φίλτρο, καλέστε στο 211 10 54444 για να προγραμματίσετε ένα δωρεάν ραντεβού.