10 Συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε τις μπαταρίες σας στο έπακρο

Τα ακουστικά βαρηκοΐας εξελίσσονται συνέχεια. Με όλες αυτές τις νέες δυνατότητες επεξεργασίας ήχου και τα νέα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ακουστικών, μια τυπική μπαταρία κρατά 3 έως 10 μέρες. Γιατί όμως είναι τόσο αβέβαιη η διάρκεια; Γιατί κάποια μπορεί να κρατήσει μία εβδομάδα ενώ άλλη μόνο λίγες μέρες; Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η χρήση των ακουστικών σας, η αναμετάδοση που γίνεται και πως φροντίζετε τα ακουστικά σας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση των ακουστικών σας.

  1. Αφήστε την μπαταρία να «αναπνεύσει» 3 -5 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο από την μπαταρία, περιμένετε 3-5 λεπτά πριν την τοποθετήσετε στο ακουστικό σας. Αυτός ο χρόνος «ενεργοποίησης» επιτρέπει στον αέρα να έρθει σε επαφή με όλα τα υλικά της μπαταρίας και να τα ενεργοποιήσει.
  2. Πλύντε καλά τα χέρια σας πριν αλλάξετε μπαταρίες. Η λιπαρότητα των χεριών μπορεί να βουλώσει τους πόρους τις μπαταρίας και να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του ακουστικού.
  3. Ανοίγετε το καπάκι της μπαταρίας το βράδυ. Όταν δε φοράτε το ακουστικό σας, απενεργοποιήστε το ή ανοίξτε το πορτάκι της μπαταρίας ώστε να μειώσετε την κατανάλωση. Αφήστε ανοιχτό το πορτάκι της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να απομακρύνεται η συσσωρευμένη υγρασία. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις φθορές που μπορεί να προκαλέσει η μπαταρία στο ακουστικό σας
  4. Χρησιμοποιήστε ταμπλέτες αφύγρανσης. Οι ταμπλέτες αφύγρανσης θα απορροφήσουν την υγρασία από την μπαταρία και το ακουστικό σας. Αυτό θα οδηγήσει και σε πιο αποτελεσματική κατανάλωση της ενέργειας της μπαταρίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ακουστικού.
  5. Αφαιρέστε τελείως τις μπαταρίες αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό βοηθάει επίσης να αποφύγετε οποιαδήποτε φθορά ή βλάβη θα μπορούσε να προκληθεί από παγιδευμένη υγρασία.
  6. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης των μπαταριών. Όσο πιο μακρινή είναι, τόσο πιο καινούργιες είναι οι μπαταρίες σας. Με την πάροδο του χρόνου, η ενέργεια των μπαταριών μειώνεται ελαφρά όσο κάθονται στο ράφι. Ιδανικά, η ημερομηνία λήξης των μπαταριών σας θα πρέπει να απέχει 1 χρόνο από την ημερομηνία αγοράς τους.
  7. Χρησιμοποιήστε πρώτα το παλαιότερο κουτί μπαταριών. Τα νεότερα πακέτα θα έχουν πιο μακρινή ημερομηνία λήξης. Καλό θα είναι να επιβεβαιώνετε ότι χρησιμοποιείτε πρώτα τις παλαιότερες μπαταρίες σας ώστε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες τους στο έπακρο.
  8. Αφήστε τα αυτοκόλλητα επάνω στην μπαταρία. Το αυτοκόλλητο διατηρεί την μπαταρία «φρέσκια». Αφ’ ης στιγμής το αφαιρέσετε, η μπαταρία ενεργοποιείται και αρχίζει να καταναλώνεται. Σιγουρευτείτε ότι το αυτοκόλλητο είναι στη θέση του μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία.
  9. Διατηρείτε τις μπαταρίες σε δροσερό ξηρό μέρος. Αν αποθηκεύετε τις μπαταρίες σε ακραίες θερμοκρασίες τότε μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.
  10. Επενδύστε σε ακουστικά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Τα ακουστικά βαρηκοΐας με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όπως το Muse iQ Rechargeable, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σας δίνουν τη δυνατότητα να φορτίσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας την μπαταρία και να έχετε πλήρη χρήση του ακουστικού όλη την ημέρα. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πρέπει να αλλάζονται από τον τεχνικό σε ετήσια βάση. Εάν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία κλείστε τώρα μια δωρεάν συνάντηση με τους ακοοπροθετιστές της akouson και μάθετε περισσότερα.

Πηγή: https://www.starkey.com/blog/2017/11/Hearing-aid-batteries-longer-life-tips#