Ο λόγος που το κερί δεν βλάπτει τα Starkey ακουστικά σας!

Τα ακουστικά βαρηκοΐας εκτίθενται μόνιμα σε υγρασία, κερί και ξένα σώματα. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε συσκευή υψηλής τεχνολογίας, η έκθεση σε σκληρά περιβάλλοντα μπορεί να φθείρει και τελικά να χαλάσει τη σωστή λειτουργία ενός ακουστικού. Αυτές οι φθορές ίσως να αυξηθούν αν ο χρήστης του ακουστικού έχει πιο έντονους ρυθμούς ζωής.

Γι’ αυτό το λόγο, τα περισσότερα ακουστικά είναι πλέον κατασκευασμένα με μια τεχνολογία που απωθεί την υγρασία – καθυστερώντας έως και αποτρέποντας τις διαβρωτικές συνέπειες της. Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται “nano coating”.

Η nano coating τεχνολογία της Starkey σχεδιάστηκε αντιγράφοντας τη φύση

Η εταιρία κατασκεύασε μια αόρατη, ιδιόκτητη τεχνολογία nano coating, που ονομάζεται Surface Nanoshield. Βασισμένη στο λουλούδι του λωτού, όπου οι σταγόνες λάσπης, γλιστρούν από τα φύλλα του, η Surface Nanoshield διαμορφώνει την αντίδραση της επιφάνειας του ακουστικού στην υγρασία, τον ιδρώτα, το κερί, τα έλαια και άλλα υγρά, προλαμβάνοντας το κόλλημα ή την είσοδο αυτών στο ακουστικό.

Γιατί είναι σημαντικό; Τα αυτιά σας περιέχουν πολυάριθμα υγρά όπως κερί, ιδρώτα, βρώμα, ακόμη και νερό, ανάλογα τον καιρό. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν το nano coating είναι πολύ σημαντικό για τα ακουστικά σας.

Το nano coating δεν συνεπάγεται πλήρη ελευθερία ως προς την απευθείας έκθεση των ακουστικών σας με υγρά. Δεν σας επιτρέπει δηλαδή να κάνετε μπάνιο ή να κολυμπάτε με αυτά. Ωστόσο, μια κάποια επαφή είναι αναπόφευκτη, όπως για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες, ή την ώρα που είστε γυμναστήριο μπορεί να ιδρώσετε. Η Surface Nanoshield είναι αδιάβροχη και απωθεί τα έλαια, προστατεύοντας έτσι το ακουστικό σας από τυχόν εισροή νερού, ιδρώτα ή κεριού.

Σχολαστικά εξετασμένο για μεγάλη ανθεκτικότητα

Στην Starkey εξετάζουν τη Surface Nanoshield χρησιμοποιώντας έναν έλεγχο με αλμυρή ομίχλη, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον στη βιομηχανία ηλεκτρονικών. Τα ακουστικά βαρηκοΐας με Surface Nanoshield τοποθετούνται σε ένα περιβάλλον αλμυρής ομίχλης για 48 ώρες, σε θερμοκρασία 35°C προκειμένου τα στελέχη της Starkey να προσομοιώσουν πως θα ανταποκριθούν τα ακουστικά μακροπρόθεσμα σε υγρό ή ιδρωμένο περιβάλλον.  Στη συνέχεια τα ακουστικά τοποθετούνται σε ξηρό μέρος για άλλες 48 ώρες. Η Surface Nanoshield επιτυγχάνει κάθε φορά σ’ αυτήν τη δοκιμή, επιβεβαιώνοντας ότι παρέχει την προστασία και αξιοπιστία που χρειάζεστε.

Σύστημα προστασίας κατά του κεριού Hear Clear

Πέρα από τη Surface Nanoshield, τα ακουστικά βαρηκοΐας της Starkey έχουν ένα ακόμη καινοτόμο σύστημα προστασίας κατά του κεριού, το Hear Clear. Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί αναλώσιμα προστατευτικά κατά του κεριού ώστε να προλαμβάνει τη συσσώρευση κεριού στο ακουστικό.

Παρότι η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός του ακουστικού παραμένουν πολύ σημαντικά για τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να νιώθετε επιπλέον ασφάλεια γνωρίζοντας ότι κάθε Starkey ακουστικό έχει τεχνολογία προστασίας για να ακούτε καλύτερα όλη μέρα, κάθε μέρα.

 

Πηγή: https://www.starkey.com/blog/2018/04/Sweat-and-wax-durable-hearing-aids